مثبت انديش باش تا کامروا شوي
مثبت انديش باش تا کامروا شوي
مثبت انديش باش تا کامروا شوي
نويسنده:افسانه بهرامي
رفتار شما محصول افکار شماست
در همين راستا ما قانوني داريم به نام قانون جذب که ميگويد وقتي افکار مثبت پخش کنيد بازخورد آن اتفاقات مثبت است و برعکس. شايد خيلي از شماها فيلم راز را ديده باشيد. اين فيلم خاطرات و تجربه افرادي است که با قدرت قانون جذب توانستند به خواستههايشان برسند که البته طبق اظهارات اين روانشناس رابطه علت و معلول قانون جذب ثابت نشده است. دکتر رزاقي بروز رفتارهاي مثبت و منفي را ناشي از وجود نيرويي در مغز عنوان ميکند که بسته به اينکه فرد مثبت يا منفيانديش باشد اين نيرو در همان جهت فعال ميشود. چنانچه مغز به سمت افکار منفي فعال بشود نتيجه آن بهصورت ضعيف شدن روابط اجتماعي افراد، کاهش موفقيتها، ضعف روابط بينفردي، تعاملات اجتماعي ضعيف، گرايش کمتر افراد به فعاليت و کار ظاهر ميشود و در نگرش مثبت برعکس اين موارد.
منفي، منفي را جذب ميکند
خارهايي که گل ميدهند
اما چگونه است که عدهاي به سمت افکار و افراد منفي کشش بيشتري دارند و عدهاي ديگر افکار منفي بيروني روي آنها اثر کمتري دارد؟
در نوع استينک منفيگرايي بيشتر است چون بهطورمعمول ويژگي شخصيتي حساستري دارند، لاغرتر و زودرنجتر هستند. عادت به منفي يا مثبت فکر کردن، فقر فکري، القاي افکار مثبت و منفي از طريق مشاهده (ديدن افکار پدر و مادر و...) تقويت رفتار از طريق خود فرد به فرض مثال با دروغگويي پاسخ مثبت دريافت کرده است و حالا به صورت يک باور دروني تبديل شده است از ديگر مواردي است که به منفيگرايي يک فرد دامن ميزند.» اين روانشناس از بين تمام موارد موثر در القاي افکار مثبت و منفي، درمان تغيير افکار منفي در افرادي که از طريق ويژگيهاي شخصيتي به اين باور دچار شدهاند را سختتر اظهار کرد چرا که اين نوع افکار منفي در اثر زمان و تکرار ايجاد شده و به تدريج جزيي از شخصيت فرد شده است ولي با کمي صبر ميتوان ساختار اين گونه رفتار را که دروني شدهاند نيز تغيير داد.
ساختارشکني زمان ندارد
دکتر مهرينژاد ميگويد: «در افراد ايدهآل گرا و آرمانگرا باورهاي منفي بيشتر مشاهده ميشود چرا که تحقق آرمانهاي اين قشر سختتر است. بنابراين باورهاي منفي سريعتر در آنها نفوذ ميکند.»
به اعتقاد دکتر رزاقي، باورهاي منفي در بزرگسالان در گذر زمان ريشهدارتر ميشود و نياز به درمان دارد اما در کودکان نياز به درمان و تغيير نيست و تنها توصيه ميشود والدين الگوهاي مثبتانديشي را طي شکلگيري مراحل شخصيتي به وي ارايه دهند.
راهکارهاي عملي از بين بردن افکار منفي
• سوال از خويشتن (که آيا ميشود به گونهاي ديگر رفتار کرد).
• ايجاد حداقل رفتار مثبت (در مرحله اول به تغيير يک رفتار مثبت در خود اکتفا کنيم).
• پاداش به خود در برابر افکار و رفتار مثبت
• فرمان ايست (هنگامي که افکار منفي به سراغمان ميآيد با تمرين ذهن و دادن فرمان ايست ذهن را از ادامه افکار منفي بازداريم).
• تخليه (نوشتن يا ضبط کردن افکار منفي و سپس پاک کردن آنها، تا تمام افکار منفي برونريزي شود).
• ايجاد احساس متفاوت بودن (من ميتوانم با ديگران تفاوت داشته باشم).
• استفاده از کلام مثبت به جاي منفي مانند «سرت شلوغ است» به جاي «تحويل نميگيري» و...
منبع: http://salamat.com
ae
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}